Neljas päev- õppimine läbi tegevuste

Täna külastame TREDU õppehoonet Hervantas. Hommikune ringkäik võtab silme eest kirjuks, nii palju erinevaid erialasid!

Näeme lähedalt väga väga suurt valikut erinevaid seadmeid: simulaatoreid, graveerijaid, robot lõikureid, pritse, kiirjahuteid, kuumutajaid…. nimeta mida vaid!!! Kõik need seadmed annavad õppele suure variatiivsuse ja võimaluse leida just õpilasele vajalik nišš valitud erialal.

Loomulikult muutub õpe seeläbi tõetruumaks sest kaetud on võimalikult suur hulk avatud tööturul kasutatavast masinapargist.

Teadmatusest jalutasime oma ringkäiguga sisse logistikute osaoskuse hindamisele!

Õpetajat ja õpilasi see tegelikult väga ei seganudki sest klassi planeering oli selline, et õpilased olid klassi eesosas ja õpetaja taga. Sedasi sai ta hoida pilku peal sellel, mis arvutiekraanidel toimub ja kes kus oma tööga on ning sai vajadusel tuge pakkuda.

Kuuleme õpetajatelt üha uuest ja uuesti, et õppida tuleb asju reaalselt tehes. Teooriaklassid on otse töökodade kõrval või tunnid üles ehitatud nii, et ka teooria omandatakse suuresti praktiliste tegevuste käigus. Meile väideti, et kui vähegi võimalik tuleb õppimisel tekkivat väärtust otse kliendile pakkuda, sest nii tajuvad õpilased juba õppimise ajal oma tegevuste tagajärgi.

TREDul on enda toodangu pakkumiseks koduleht ja erialade õppejuhid võtavad vastu ning planeerivad tellimusi, teenuseid ilmestamaks igapäevast õppetegevust.

Loomulikult veetsime pikemalt aega toidutöötluse ruumides ning õpetajatelt õppe kohta täpsustavaid küsimusi küsides.

Vaatasime õppekavasid ja uurisime väga detailselt kuidas toimivad tugisüsteemid, sisse astumine ning välja arvamine.

Taas vaatasime imetlevalt sildistamise masinaid, nende tööpõhimõtteid ja seda kuidas nende trükkimine õpilasi erialaõppes toetas.

Omatoodangu müümiseks on aatriumis mõnus müügilett.

Tänane päev oma aruteludega erinevate õppekavade üle tõi selgust,

kuidas saab Soomes eriala õppides päev olla vaid 6 tundi?

Vastus oli lihtne Soome ainepunkti maht on viimase 5 aasta jooksul toodud 23 pealt 16 tunni peale!

Kuna täna on meie viimane õhtu Tamperes tahame kindlasti süüa ühe tõelise Soomepärase õhtueine. Enne on muidugi vaja jalgu sirutada sest ilm on ilus

ja tagasi hotelli tulles peaks ümmargune kuu meile taevast vastu sirama.

Ning korraliku, rahvuskööki pakkuva koha me tänu TREDu kutsekooli vastuvõtjate soovitustele leiamegi.

Tõelise, puhaste maitsete ja lihtsa, elegantse serveerimise elamuse toome koju kaasa ja loodame oma õpilastele edasi anda.


Viies päev- teel tagasi

Hilise hommikusöögi ajal jagame üksteisega taas oma reisil kogetut ja analüüsime kus ja miks oleks nähtul-kuuldul meie keskuses, meie õpilastele ja töötajatele kasu. Kiidame üksteisele ülevaatlike ning kasulike, õpet ja õpilasi toetavaid infosüsteeme

ning üritame internetist leida kasutusel olnud õppematerjale, et neid endalegi soetada.

Söök söödud ja kotid pakitud, mis siis muud kui asume tagasi koduteele!