Kolmas päev- hammusta või õhku!

Teisipäeva õhtusel muljete vahetamisel jäid vastuseta mõned küsimused. Plaan on uurida lähemalt õppekavade sisu, hindamist ja aastaringse vastuvõtu kohta. Meid ootab TREDU õppehoone Kangasalan

Hommikupooliku veetsime Itaalia õpetajate ja Prantsuse koolidirektoritega kooli õppevõimalusi tutvustaval ringkäigul.

Eriti meeldis meile üks suur tabel torutööde õppeklassi seinal, kus kohe kaugelt oli näha, mis tööd olid kursuse läbimise jaoks juba tehtud ning mida parasjagu õpilane sooritamas oli.

Kohe hakkas meil mõte liikuma kuidas seda ideed saaks ära kasutada ASTANGU õpilaste õppe ülevaatlikumaks tegemiseks.

Ringkäik ruumides oli nii huvitav ja õpetajad nii inspireerivad, et Aet otsustas asuda TREDUs õppima

Õnneks suutis õppehoones leviv küpsetiste meelierutav lõhn talle meenutada, et köögis on ikkagi toredam olla 🙂

Ringkäigul tunnetasime tugiõppe jaoks loodud ruumis toetava õhustiku jaoks õige valguse ja sisustus olulisust:

  • motiveerivad pildid / tekstid
  • kott-toolid
  • pleedid peale võtmiseks
  • aknaga ruum avaruse tunnetamiseks, kuid võimalusega privaatsuseks läbi ette tõmmatavate kardinate.
  • erinevalt kujundatud töölaud
  • müra summutavad kangad seintel

Oleme neljakesi päris veendunud, et sinna ruumi õpilased tõesti julgevad ise pöörduda ja tahavad koos eripedagoogidega õppida aineid, milles neil on raskusi või jagada muresid, mis neid vaevavad.

Kooli restoran Eveliina ei olnud nii hubane kui eilne Elmeri, sest ruum oli tunduvalt suurem ning avatud fuajeesse aga toidu kvaliteet ja maitse sama võrratud.

Pealelõunal saime minna aga köökidesse lausa ninapidi sisse ning kõike ikka väga lähedalt uurida. Selleks tuli meil aga loomulikult kaitseriided selga panna, et toiduhügieeni vastu mitte eksida.

Nägime mitmeid masinaid, mis oleks ASTANGUl ülevalpool olevate toodete pakkumiseks vajalikud. Uurisime ja katsetasime neid lähemalt, pärisime mis ühe või teise masina juures on kasuliku võrreldes teiste sarnaste tööriistadega.

Meie eduka päeva eest vastutava Kirsi-Marja Kasteenpohjaga mõtteid vahetades lendas aeg nii, et hommikul täis parklasse pargitud auto oli lahkumise ajaks sinna üksinda jäänud ning juba igatsusest meie järgi kevadpäikeses üle kuumenenud.

Kolmapäevase päeva otsustasime solidaarsusest koju jäänud kolleegide vastu lõpetada vesiaeroobikaga hotelli basseinis ning hiljem kokkuvõtte arutelu soenduseks toiduteemalist Aliast mängides.

Päeva kokku võtvast arutelust jäi enim kõlama

  • rõõm kontaktide üle teiste õpetajatega Euroopast
  • kui palju indu annab keskuste ja erialade ülene projekt- ehitatakse ühiselt 3-5aastaga maja ja müüakse maha
  • erialadega tutvumise päev – põhikooli õpilastele pakutakse aasta läbi võimalust 2-3 kaupa tulla ja huvi pakkuva eriala õpperühmaga liitumist, mis toob nad tihti sinna ka päriselt õppima